Waarom een makelaar in de arm nemen?

Wat zijn de voor- en nadelen van het verhuren van uw woning via een verhuurmakelaar?
Het voordeel van het zelf verhuren van uw woning is dat het u een maand courtage bespaard. 
Het nadeel is dat bij het verhuren van uw woning veel meer komt kijken dan u wellicht in eerste instantie denkt. Valt uw woning binnen de vrije sector of heeft u te maken met een huurplafond, wat zijn de regels voor tijdelijke verhuur?, gaat u in- of exclusief verhuren, gestoffeerd of gemeubileerd, voor welke periode en bovenal: voor welke huurprijs? Een kleine greep uit de vragen die voorbij komen. Makelaarskosten zouden zichzelf bovendien moeten terugverdienen en daarbij: erg prettig als alles voor u deskundig geregeld wordt en u volledig ontzorgt wordt.

Een betrouwbare huurder is van groot belang
Het vinden van een betrouwbare huurder is niet eenvoudig. Iemand kan nog zo'n goede eerste indruk maken of via via komen maar dit wil niet zeggen dat zijn of haar betalingsgedrag evenredig is. Verhuren aan vrienden en kennissen is niet per sé een goed idee. Dit zien wij helaas geregeld terug in de praktijk. Een huurconflict betekent al gauw einde vriendschap, terwijl je elkaar wel gezellig blijft tegenkomen op feestjes en partijen…

Verhuren aan expats
Door ons grote netwerk van lokale makelaars breng ik verhuurders in contact met huurders uit de hoogste categorie, veelal expats bij bedrijven als ASML, Philips, Shell, van Oord en Unilever om er maar een paar te noemen.

Screening
Door de jaren heen hebben wij veel potentiële huurders moeten afwijzen.
Wij checken o.a. of de juiste papieren aanwezig zijn, het inkomende voldoende is. Ook bellen wij werkgevers na en voeren we een credit check uit. Naast deze objectieve screening kijken we ook naar het fingerspitzengefühl. Als het niet goed voelt is het vaak ook niet goed is onze ervaring helaas.

Administratief proces
Tot slot moet u zich niet vergissen in het administratieve proces, zoals het opmaken van goede huurcontracten, inventarislijsten, inspectierapporten, facturen, etc. etc. Voor u een behoorlijk project, voor een makelaar dagelijkse (maar tijdrovende) kost. Net als het samenstellen van een optimale huurprijs, waarbij makelaarskosten zichzelf op termijn áltijd zouden moeten terugbetalen.

Wilt u de risico’s dus zoveel mogelijk beperken? Kies voor verhuur via een makelaar, zodat u zelf nergens meer over na hoeft te denken. Neem vrijblijvend contact op met één van onze vestigingen.