Domica

40 woningen zijn verhuurd in de laatste 30 dagen.

Herengracht, 1016 BJ Amsterdam

Herengracht, 1016 BJ Amsterdam
€ 430.000,- k.k.

Algemeen

Herengracht is een goed onderhouden monumentaal en sfeervol grachtenpand gunstig gelegen aan wellicht een van de mooiste stukjes gracht nabij de Rozengracht en Raadhuisstraat. Het pand is gelegen in het bouwblok dat begrensd wordt door de Herengracht, Singel en Romeinsarmsteeg en is opgebouwd uit een souterrain, bel-etage en vier verdiepingen. In 2004 is het pand geplaatst op de gemeentelijke monu... Meer informatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer DAM02554
Vraagprijs € 430.000,- k.k.
Inrichting Ja
Inrichting Gestoffeerd
Aanvaarding Per zondag 1 januari 2017
Bouw
Type object Appartement, tussenverdieping
Woonlaag 3e woonlaag
Bouwperiode 1990
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 80 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 75 m²
Inhoud 300 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 2
Aantal kamers 4 (waarvan 3 slaapkamers)
Locatie
Ligging Aan water
In centrum

Beschrijving

Herengracht is een goed onderhouden monumentaal en sfeervol grachtenpand gunstig gelegen aan wellicht een van de mooiste stukjes gracht nabij de Rozengracht en Raadhuisstraat. Het pand is gelegen in het bouwblok dat begrensd wordt door de Herengracht, Singel en Romeinsarmsteeg en is opgebouwd uit een souterrain, bel-etage en vier verdiepingen. In 2004 is het pand geplaatst op de gemeentelijke monumentenlijst vanwege het architectonische belang en de esthetische kwaliteiten van het ontwerp, waarbij de nieuwe gevel zich voegt naar de oudere constructie.

Deze 17e eeuwse constructie van het pand met insteekverdieping en vensters van afnemende hoogte, is nog goed waarneembaar. Geheel volgens de mode van de tijd in het laatste kwart van de 19e eeuw is bij een ingrijpende verbouwing de halsgevel vervangen door een lijstgevel. De oorspronkelijkke zandstenen ornamenten werden vervangen door kunststenen ornamenten. Alleen de hardstenen stoep bleef behouden. De gevel is, met uitzondering van het souterrain, geheel gepleisterd in blokverband, op de bel-etage gladgestreken en gesausd. De stoep en het basement zijn uitgevoerd in hardsteen.

De woning zelf is verdeeld over de twee bovenste woonlagen en is recentelijk geheel gerenoveerd. De woonkamer, gelegen aan de voorzijde, is voorzien van drie ramen met een fraai uitzicht over de gracht en met name op de in oude glorie herstelde kroon van de Westertoren.

De locatie is nagenoeg perfect: tram -en busverbindingen bevinden zich op de Westermarkt en het Centraal station bevindt zich op circa tien minuten loopafstand. De leuke "Negen" verbindingsstraatjes geven met hun vele winkeltjes, cafe's en restaurants, bijna een dorpse ambiance aan dit deel van de grachtengordel. De bruisende Jordaan, eveneens bekend om al zijn gezellige uitgaansgelegenheden,
ligt eveneens op een steenworp afstand van de woning!

Globale Indeling:
Woonkamer voorzien van een open (gas) haard en mooie eiken plankenvloer, open keuken met natuurstenen werkblad en voorzien van inbouwapparatuur, luxe badkamer met ligbad en ruime kamer aan de achterzijde welke te gebruiken is als aparte etkamer of "masterbedroom". Via de interne trap komt U in de kapverdieping, bestaande uit twee vertrekken en aparte was/stookruimte. Door de kapconstructie is de plafondhoogte hier wel enigszins beperkt.

Kortom: een goed onderhouden appartement gelegen op een mooi en gezellig stuk Amsterdam waar men 's zomers maar al te vaak buiten "stoept"; zeer zeker een bezichtiging waard!

Voor meer info over deze en andere huurwoningen in Amsterdam, bel +31(0)20-6391149. Check onze website of kijk op www.facebook.com/DomicaAmsterdam

Social