Vrijstaande woning en de gevaren van hennepteelt

 Stel: u heeft een fraaie vrijstaande woning in het buitengebied van Enschede, Hengelo, Almelo of ergens in Twente. U biedt uw woning aan op Marktplaats en al gauw heeft u een goede huurder.

U heeft zijn ID bewijs via een kopie ontvangen en drie loonstroken. Alles ziet er keurig uit en u en uw huurder ondertekenen de huurovereenkomst. Nadat u drie maanden lang keurig uw huur van uw woning heeft ontvangen blijft de huur van de vierde en vijfde maand uit. U neemt polshoogte en ontdekt dat er zaken niet in orde zijn. Een hennepplantage is aangetroffen in de grote schuur en de stroom wordt bij de buren afgetapt. Dit is helaas geen verhaal uit een boek, maar vaak de harde realiteit. Kosten kunnen zomaar oplopen tot € 30.000,- aan schades en gederfde huur.

Domica Enschede is als lid van VBO zó opgeleid dat alle Verhuurmakelaars het Keurmerk “Verhuur Veilig” mogen dragen. Dit houdt in dat de Verhuurmakelaars van Domica tot in het extreme de kandidaten screenen. Dit houdt niet op met het opvragen van 3 loonstroken en een kopie van het ID bewijs. Door onze zorgvuldige screening beperken wij de kans op een wanbetaler of een hennepplantage tot het minimum. 

Domica Enschede maakt graag een vrijblijvende afspraak met u om deze zaken verder met u door te spreken zodat u met een gerust gevoel de verhuur van uw vrijstaande woning uit handen kunt geven aan één van de gecertificeerde Verhuurmakelaars van Domica Enschede.

Neem voor meer informatie contact op met 053-7820500.