Op zoek naar een huurwoning in Amsterdam-oost?

Zoekt u een kamer of huurwoning nabij Artis, het Tropenmuseum of het Amstelstation. Domica Amsterdam is uw verhuurmakelaar in Amsterdam-oost.

Amsterdam-Oost is een deel van Amsterdam, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het stadsdeel ligt ten oosten van de Singelgracht. De westelijke begrenzing is de Amstel; de zuidelijke grens is de Ringvaart om de Watergraafsmeer.

De bouw van de oostelijke stadsuitbreidingen begon in het laatste kwart van de 19e eeuw, met de bouw van de Oosterparkbuurt en de Dapperbuurt en werd na 190 uitgebreid met de Indische buurt. Door de goede ligging ten opzichte van uitvalswegen A10, Amstelstation en Muiderpoortstation en de goede tramverbinding met het centrum is het oostelijke deel van Amsterdam ideaal gelegen.

Amsterdam Oost of Watergraafsmeer bestaat uit de wijken/buurten: Tuinwijck, Weesperzijde, Oosterparkbuurt, Dapperbuurt, Oostpoort, Transvaalbuurt, Don Bosco, Julianapark, Middenmeer, Betondorp, De Omval en De Eilanden. In het stadsdeel Zeeburg werden in de jaren '90 de nieuwe buurten in het Oostelijk Havengebied gebouwd.