Via Domica uw woning of belegging succesvol verhuren aan Expats

U bent een (beginnende) vastgoedbelegger en u wilt een leuk appartement aankopen voor de verhuur. Na uitgebreid onderzoek heeft u besloten uw belegging te willen verhuren aan expats, een goede keuze! Maar wat voor soort appartement kunt u dan het beste kopen en waar moet u op letten?

De verhuurmakelaars van Domica zijn gepescialiseerd in aan- en verhuur van woningen van beleggers aan bedrijven, particulieren en expats in heel Nederland. Er is altijd wel een Domica vestiging bij u in de buurt om u te adviseren naar de mogelijkheden.

De vastgoedspecialisten van Domica spreken dagelijks meerdere expats die op zoek zijn naar een (al dan niet tijdelijke) huurwoning. Aan welke eisen moet een woning voor een Expat voldoen? Hieronder sommen wij de meest voorkomende wensen van een expat voor u op, zodat u hier bij de aankoop van uw belegging rekening mee kunt houden. 

Nieuwbouw-complex

Het merendeel van de expats willen heel graag in een modern, niet te oud gebouw wonen. In de grote steden zijn woontorens erg gewild, vaak zijn deze ook voorzien van veel luxe, dus uitermate geschikt voor expats die in het hogere segment zoeken. Indien een complex voorzien is van een een eigen zwembad of gym, is de expat bereid hier meer voor te betalen.

1. Appartementencomplex met een lift 

Veel expats hebben iets tegen trappen. Ze zijn de steile of oude trappen, de wij vaak schitterend vinden, in de mooie historische panden maar eng. Ze zijn ze niet gewend. Daarom zal een expat snel kiezen voor gelijkvloerse appartementen met een lift erin.

2. Een parkeerplaats

Een privé parkeerplaats is echt een hele grote meerwaarde voor een expat om een appartement te huren. Expats willen graag een beetje luxe en comfort in hun woning en hier hoort een parkeerplaats ook bij. Ze werken hard en veel en als ze dan eindelijk thuis zijn, is het laatste waarop ze zitten te wachten het zoeken naar een parkeerplek in een Nederlandse binnenstad.

3. Goede meubilering 

Een expat huurt over het algemeen een gemeubileerde woning. Het advies van de Domica makelaars: meubileer uw appartement altijd op een manier zoals u er zelf zou willen wonen. Zorg dat het huiselijk is, fris en neutraal, een appartement moet voor de Domica huurder gelijk uitnodigen om er te willen wonen. Ook niet geheel onbelangrijk; zorg dat uw appartement volledig gemeubileerd is. Dit betekent dat ook kleine zaken zoals theedoeken en bestek aanwezig moeten zijn. Krijgt u het voor elkaar om deze uitstraling te creëren dan is uw appartement binnen de kortste keren verhuurd door Domica aan een goede huurder!

4. Internet of WIFI

Wilt u een expat echt gelukkig maken in uw huurwoning? Zorg dan voor een goede en sterke internetverbinding. Internet is niet meer weg te denken uit ons leven en zeker voor een expat is internet een eerste levensbehoefte: om mee te werken of om contact te houden met het thuisfront. Een internetverbinding aanvragen kan soms wel 2 tot 3 weken duren. Het zal niet de eerste keer zijn dat een expat een appartement afketst omdat er nog geen internet aanwezig is. De Domica vestiging bij u in de buurt kan u assisteren bij de (snelle)aanvraag van een internetverbinding in uw woning.

5. Verhuur ook voor een kortere periode (Short Stay)

Veel verhuurders willen het liefst voor een langere periode verhuren. Denk hierbij aan een periode van 12 maanden of meer. Een expat is echter altijd voor een tijdelijke periode in Nederland. Projecten zijn niet altijd vastgesteld voor een bepaalde periode, zeker tegenwoordig. Kortom: een expat wilt graag een beetje flexibiliteit in de huurperiode. Het kan zomaar voorkomen dat een project begint voor 3 maanden en dat de expat uiteindelijk 9 maanden huurt. De groep expats die voor een periode wilt huren die korter is dan een jaar is best groot, vooral in de grote steden. Leuke bijkomstigheid; de huurprijzen voor zogenaamde ‘Short Stay’ appartementen liggen hoger dan de huurprijzen voor een jaar. Meer informatie over de mogelijkheden van Short Stay verhuur verkrijgt u uiteraard via uw Domica verhuurmakelaar.

6. Harde vloerbedekking

Zorg voor een harde vloer, zoals laminaat, een pvc vloer of steen. Waarom? Vloerbedekking wordt door expats als onhygiënisch gezien. Een harde vloer is beter schoon te houden, zeker als er een keertje een drankje overheen valt.

Hopelijk heeft u wat aan bovengenoemde tips van de Domica verhuurmakelaars bij de aankoop en opvolgende verhuur van uw woning aan expats. Zijn er toch nog vragen waar wij u bij van dienst kunnen zijn? Op onze Domica website vind u de gegevens van de 20 Domica verhuurmakelaarskantoren in Nederland. Er is altijd wel een Domica kantoor bij u in de buurt die uw vragen snel en vakkundig kan beantwoorden!