Domica Rotterdam brengt u op de hoogte over het beleid van de huisvestingsvergunningen in Rotterdam

In Rotterdam zijn er gebieden waar het zogenaamde huisvestingvergunningsbeleid van toepassing is. Een voorbeeld van dit gebied is Rotterdam Zuid. Niet veel vastgoedbeleggers weten in welke gebieden dit allemaal een rol speelt. Domica Rotterdam biedt de mogelijkheid om u te helpen in het vinden van de ideale woning en huisvestingsvergunning. Wat houdt een huisvestigingsvergunning in bij Domica Rotterdam? Elke gemeente in Nederland maakt haar eigen beleid. De gemeente Rotterdam heeft de zogenaamde huisvestingverordening in Rotterdam geregeld. In dit beleid zijn regels aangegeven waar men bijvoorbeeld niet te veel huurwoningen mag hebben in een bepaalde wijk. Via deze huisvestingsvergunning kan de gemeente zelf bepalen welke doelgroep er in een wijk kan gaan wonen. Domica Rotterdam biedt u de mogelijkheid om al deze zorgen af te nemen. Wij hebben veel ervaring met deze regels en vergunningen.

Alle huurders van Domica Rotterdam worden grondig gescreend voor dat zij een woning kunnen huren. Zij moeten aan meerdere eisen volden namelijk:

1. In bezit van een Nederlands identiteitsbewijs of een geldig verblijftitel.

2. Huurder moeten 18 jaar of ouders zijn of een hoofd van een gezin met kleine kinderen.

3. Huurder moet financieel zelfstandig zijn en het inkomen moet boven de Rotterdamse bijstandsnorm zijn. Het inkomen kan bestaan uit:

- Werk.
- AOW.
- Regelgeving vrijwillig vervroegd uittreden.
- Ouderdoms-of nabestaande pensioen.
- Studiefinanciering.

Domica Rotterdam geeft u de mogelijkheid om hulp te bieden in de wijken waar huisvestingsvergunning geldt. Deze wijken zijn: Carnisse Hillesluis, Oud-Carlois, Bloemhof, de volgende straten vallen ook onder huisvestingsvergunning: Grote Visserijstraat, Mathenesserdijk, Mathenesserweg, Schiedamseweg, Willem Buytewechstraat, Vierambachtsstraat, ’s-Gravendijkwal, 1e Middelandstraat, 2e Middelandstraat en Middellandplein.

Voor meer informatie over de dienstverlening en huisvestingsvergunningen kunt u ons langs het kantoor lopen op Admiraal de Ruyterweg 85. Of u kunt ons bereiken op:

E: Rotterdam@domica.nl
T: 010-2680024