De ins en outs van de Amsterdamse Stadsdelen

De verhuurmakelaars van Domica Amsterdam kennen de stad op hun duimpje en vertellen je graag waarom je juist in Amsterdam moet gaan wonen! We hebben zelfs als wat leuke hotspots voor je verzameld.

STADSDEEL AMSTERDAM CENTRUM
Vergeleken bij London of Parijs is Amsterdam haast een groot dorp. Weliswaar een dorp met alle voordelen van een stad. Alles is te vinden op fiets of loopafstand. De leukste buurten in het centrum zijn de Jordaan, de Negen Straatjes (hier is ook het Domica kantoor gevestigd) en de prachtige grachtengordel. Het centrum is erg populair, vooral bij expats en daardoor ook een duur woongebied.

De hotspots volgens Domica Amsterdam
Sky Lounge Double Tree Hilton
Singel 404
Massage Marin


DE PIJP
Vroeger een arme arbeiderswijk, tegenwoordig een “place to be”. De ene hippe winkel na de andere opent zijn deuren en ook veel leuke horecagelegenheden springen uit de grond waar je Amsterdamse ‘hipsters’ achter de bar vind. Al met al heeft dit geresulteerd in een erg drukke maar tevens zeer levendige wijk waar velen maar al te graag willen wonen. Momenteel lijken het vooral de studenten en de hipsters te zijn die de maat voeren maar ook voor veel jonge gezinnen blijft de pijp een aantrekkelijke woonlocatie. Zeker vanwege het feit dat je met een tramrit van slechts 10 minuten al op Centraal Station staat!

De hotspots volgens Domica AmsterdamRialto
Reuring
Frites uit Zuyd

(OUD) WEST/DE BAARSJES
Oud-west heeft de afgelopen jaren een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Het is niet te “gelikt”, nog een beetje rauw en het is een buurt met een leuke mix van verschillende mensen. De Ten Katemarkt is ideaal om betaalbaar verse bloemen, groenten en fruit in te slaan. De “Hallen’, een voormalige tramremise met diverse leuke winkels, een bioscoop en restaurant is zeker de moeite van een bezoekje waard. Dit alles op het randje van het centrum (5 minuten fietsen)! Een leuke plek om te wonen en ook betaalbaar!

De hotspots volgens Domica Amsterdam
Ten Kate markt
Holy Ravioli!
Hotel Not Hotel
De Hallen

WESTERPARK
Deze wijk heeft zich ontwikkelt van shabby naar hip & happening. De meeste van de voormalige en veelal kleine arbeiderswoningen zijn inmiddels gerenoveerd en voldoen aan de maatstaven van vandaag. Voor de starters op de woningmarkt blijkt dit stadsdeel vaak ideaal omdat het nog enigszins betaalbaar is en daarnaast ook nog eens zeer centraal gelegen is. Westerpark grenst namelijk aan de Jordaan en bevindt zich op 10 minuten fietsafstand van het Centraal Station.

De hotspots volgens Domica Amsterdam
Mossels & Gin
De Bakkerswinkel
Café Nassau 
Het Westerpark
Het Ketelhuis

OUD-ZUID/MUSEUMKWARTIER/RIVIERENBUURT
De duurdere meters van Amsterdam bevinden zich in oud-zuid. Oud-zuid is een populaire woonlocatie voor de zogenaamde “rich & famous” maar ook voor expats (veelal gezinnen) is dit een zeer populair woongebied. Je kunt hier ook vaak een BN-er op straat treffen! De huizen zijn vaak wat ruimer opgezet, men kan parkeren en de British School en andere internationale scholen zijn hier gevestigd. Ook het Vondelpark ligt in dit stadsdeel. Daarnaast zijn er diverse leuke winkelstraatjes waar je heerlijk kunt shoppen, lunchen en koffie drinken. 

De hotspots volgens Domica Amsterdam
Ron’s Gastrobar 
De Joffers
Le Fournil de Sebastien
ZuiderMRKT

OOST/WATERGRAAFSMEER/ZEEBURG
Hoewel er in dit stadsdeel ook veel gebeurt qua nieuwe initiatieven en trendy horeca tenten is het beduidend rustiger en ruimtelijker in Oost. De aanwezigheid van en het Oosterpark én het rustige Flevopark is natuurlijk ook onderdeel van de populariteit van deze wijk. 

De hotspots volgens Domica Amsterdam
Wilde Zwijnen
Franks Smokehouse
’t Nieuwe Diep 
Bar Bukowski
 
NOORD
Dit gebied is volop in ontwikkeling. Er wordt er veel verbouwd en gebouwd en trendy horeca vind je in dit stadsdeel.. Vooralsnog bereikbaar met het pontje of met de auto. Noord is vooralsnog een aantrekkelijke woonlocatie voor degenen die betaalbaar willen wonen en die ruimte en natuur juist wel prettig vinden doch op een pontritje van 5 minuten in het drukke centrum van Amsterdam kunnen verdwijnen.

De hotspots volgens Domica Amsterdam
Loetje aan het IJ
Bioscoop Eye
Bistro Noord