Woning huren in de groene stad Arnhem doe je snel en goedkoop via Domica

De Domica verhuurmakelaars vertellen waarom je moet wonen in de groene stad Arnhem

Arnhem is de enige gemeente in Nederland waar trolleybussen rijden. Op 5 september 1949 reed trolleybus 101 de eerste rit door Arnhem. Voor de oorlog waren Nijmegen en Groningen al voorzichtig met elektrische bussen begonnen. In Arnhem lag een uitgebreid tramnetwerk, maar dat werd in 1944 bij de Slag om Arnhem volledig verwoest. De gemeente koos toen uit kostenoogpunt voor trolley's, omdat die lijnen veel goedkoper aan te leggen waren dan nieuwe tramrails. Arnhem begon als laatste aan trolleybussen, maar bleef ook als laatste stad over. In de moderniseringsgolf eind jaren zestig besloten Nijmegen en Groningen om over te stappen op dieselbussen.

Park Sonsbeek is veel bezongen. In het boekje 'Ode aan Sonsbeek', verschenen ter gelegenheid van het eeuwfeest, halen bekende en minder bekende Arnhemmers herinneringen op of zingen de lof van het weelderige park. Park Sonsbeek is in 2011 Nederlands mooiste park.
Er loopt een NS-wandeling over de landgoederen Sonsbeek, Zijpendaal en Klarenbeek. Drie aan elkaar grenzende historische parken.

Arnhem is tevens een van de toegangspoorten tot het Nationale Park de Hoge Veluwe.

In 1999 is 'De Verklaring van Arnhem' aangenomen. Een Verklaring ter bescherming van het groene erfgoed. De verklaring is ondertekend door negen organisaties, waaronder de Bomenstichting, de Nederlandse Tuinenstichting, twee universiteiten en de Stichting tot behoud van Particuliere Historische Buitenplaatsen. In Arnhem staan twee tamme kastanjes van meer dan 350 jaar oud.

De mooie omgeving van Arnhem: 

Direct in de groene omgeving van Arnhem liggen de dorpen Oosterbeek, Doorwerth, Wolfheze, Rozendaal, Velp, Lathum.

 

Ook snel en goedkoop een woning huren in de groene stad Arnhem, bel met de verhuurmakelaars van Domica Arnhem. 

Bent u op zoek naar woonruimte in deze groene regio? Domica Arnhem helpt u met het vinden van een huurwoning. U kunt snel online en direct zoeken in ons huurhuizen aanbod in de regio Arnhem.

Met bijna 20 vestigingen door heel Nederland kunnen wij van Domica ons de grootste specialist noemen op het gebied van het zoeken van een huurwoning. Domica heeft bijna 1000 huurwoningen beschikbaar voor huurders die snel op zoek zijn naar een goedkope huurwoning in Nederland, dus ook in Arnhem.

 

omica Arnhem

Steenstraat 71-a6828 CDArnhem
026-3703666