Domica vertelt u graag waarom wij uw Amsterdamse woning beheren

Waarom uw woning in Amsterdam professioneel laten beheren?
Een van de redenen om uw woning(en) in Amsterdam in beheer te geven is.... gemak en ontzorging. U geniet van uw rendement uit uw Amsterdamse vastgoed belegging zonder dat u daar verder omkijken naar heeft. Zeker als u bijvoorbeeld voor werkzaamheden of reis voor langere of korte tijd in het buitenland verblijft is het een fijn gevoel als alles goed geregeld is tijdens uw verblijf en u en de huurder een centraal aanspreekpunt hebben, die weten hoe de verhuur 'werkt'. Ook voor mensen die in verband met hun werk, al dan niet tijdelijk, naar het buitenland gaan bieden wij via onze woningbeheerder de mogelijkheid het beheer op zich te nemen. 

U hoeft geen familie of vrienden met het beheer van uw woning in Amsterdam op te zadelen en u weet zeker dat uw woning op een zo professioneel mogelijke wijze wordt beheerd!

Fiscale gevolgen van verhuur van uw woning in Amsterdam

Een andere belangrijke reden is het fiscale aspect. Op het moment dat u meerdere objecten in Amsterdam in uw bezit heeft en u daar geen actief werk voor verricht kunnen hieraan interessante belastingvoordelen kleven op het moment dat u uw vastgoed in beheer heeft bij een professionele vastgoedbeheerder zoals de partner van Domica; Vivenda-Vastgoedmanagement. De Domica verhuurmakelaars raden u aan e.e.a. met uw belastingadviseur op te nemen.

Wat houdt woningbeheer door Vivenda-Vastgoedmanagement precies in?

Financieel/administratief beheer
Het innen en administreren van de binnengekomen huurpenningen en de verrekening van eventueel gemaakte kosten wordt door Vivenda-Vastgoedmanagement volledig verzorgd. Eenmaal per kwartaal ontvangt u van een duidelijk kostenoverzicht. Tevens wordt het niet, of niet op tijd betalen van de huur gesignaleerd. Vivenda verleent assistentie met incassomaatregelen, mocht dit onverhoopt aan de orde zijn.

Technisch beheer
Beheerder Vivenda-Vastgoedmanagement draagt zorg voor het inspecteren van uw woning bij verhuurmutaties. Zo verhelpen zij, uiteraard in overleg met u, eventuele technische storingen en coördineren zij de onderhoudsopdrachten. Hiertoe werken wij zoveel mogelijk samen met vaste betrouwbare onderhoudsmensen en bedrijven.

Aansluitende verhuur van uw woning in Amsterdam
Indien de huur wordt opgezegd zal de woning in Amsterdam door Domica worden geïnspecteerd. Een nauwkeurige controle waarbij wordt vastgesteld of de woning in goede staat is achtergelaten aan de hand van het destijds, bij de incheck (oplevering) van de woning opgemaakte inspectierapport. Mocht de woning niet in overeenstemming met de staat van dit rapport zijn opgeleverd, dan zorgt de woningbeheerder Vivenda ervoor dat de woning alsnog in goede staat wordt opgeleverd op kosten van de toenmalige huurder. De Amsterdamse woning is dan weer gereed en opnieuw te betrekken door een nieuwe huurder. Uiteraard zorgen de verhuurmakelaars van Domica dat er snel een nieuwe, gescreende huurder is geworven, zodat uw woning snel is bewoond door een keurige huurder en u geen leegstand heeft 

Bent u benieuwd naar de kosten voor de dienstverlening bij beheer? Domica rekent een een percentage over de geïncasseerde huur, exclusief 21% BTW. Dit is voor zowel technisch als financieel beheer. Uiteraard is het exacte percentage afhankelijk van de omvang van uw vastgoedportefeuille in Amsterdam. Domica denkt graag met u mee!

Bel of e-mail snel met de verhuurmakelaars van Domica op 020-6391149 of amsterdam@domica.nl, zij informeren u graag vrijblijvend naar de mogelijkhen.