Welke diensten kun je verwachten van een huurmakelaar zoals Domica

Het selecteren van een huurmakelaar om uw nieuwe huis te vinden, kan een uitdaging zijn, zeker in een nieuw land en op een woningmarkt die u niet kent. Het kan interessant zijn om een huurmakelaar zoals Domica in de arm te nemen bij het aanhuren van een huurwoning.

verhuurmakelaar Domica biedt de onderstaande diensten:

Realistische verwachtingen: Een goed bureau moet de lokale woningmarkt kennen en details kunnen geven over wat u krijgt voor uw geld en aangeven wat u kunt verwachten.

Een bureau moet eerlijk zijn over de kansen om een woning te vinden die overeenkomt met uw wensen en uw aantrekkelijkheid als huurder. Duidelijk maken van de verwachtingen helpt u bij het zoeken en u verdoet geen tijd aan het bezichtigen van ongeschikte woningen.

Professionele service: Een bureau moet uw woonwensen serieus nemen en u de aandacht schenken die u verdient, maar het werken met een huurmakelaar moet van beide kanten komen. De Nederlandse markt is klein en bureaus communiceren regelmatig. Als een klant zich bij meerdere bureaus registreert, zullen de anderen dit snel te weten komen en vervolgens kunnen er twee dingen gebeuren: een bureau kan de interesse in u als klant verliezen en denken dat een ander bureau meer kans heeft om een overeenkomst te sluiten, of een bureau kan u overladen met alle beschikbare woningen – of deze nu geschikt zijn of niet – en hopen dat u een contract met hen afsluit in plaats van met het andere bureau. Ons advies is altijd om met één bureau tegelijkertijd te werken en daar een zoekopdracht af te geven.

Domica is de grootste verhuurmakelaar van nederland met 19 vestigingen door het hele land. Wij zijn professioneel en besteden veel aandacht aan service, we hebben een duidelijk en gestructureerd huurproces.

Onderhandelen: Domica zal namens u onderhandelen vanaf het moment dat er een geschikt huurhuis is gevonden buiten onze portefeuille die u wenst aan te huren. Domica kan u adviseren over de onderhandelbare aspecten en u helpen de beste deal te krijgen. Als de overeenkomst wordt gesloten, maken we een gedetailleerde en duidelijke huurovereenkomst die beide partijen moeten ondertekenen.

Incheck en uitcheck: Een huurmakelaar zal u begeleiden bij het inchecken en uitchecken van de woning en u helpen bij het inspecteren van de woning op beschadigingen en de inventarislijst. Een grondige check-in en check-out helpt u bij de restitutie van de borg, daarom is een volledige inspectie belangrijk. Domica biedt u als huurder met een zoekopdracht een officiële check-in en check-out procedure, ontworpen om de huidige staat van de woning duidelijk te beschrijven voor en na de huurperiode om problemen te voorkomen met betrekking tot de borg.

Meterstanden:Als onderdeel van de check-in en check-out procedures zou een bureau alle meterstanden van het gas, water en licht moeten noteren. Als u de meterstanden kent bij het betrekken en het verlaten van de woning, betekent dat u extra kosten kunt vermijden die in rekening zouden kunnen worden gebracht voor gas, water en licht die u niet hebt gebruikt

De meterstanden zijn een integraal onderdeel van de officiële check-in en check-out procedure van de verhuurmakelaars van Domica. We werken voor u om er voor te zorgen dat wat u betaalt eerlijk en nauwkeurig is.

Meer informatie over de diensten van een Domica huurmakelaar, bel van de verhuurspecialisten bij u in de buurt!