De mogelijkheden van Short Stay verhuur van uw huurwoning via Domica

Wellicht heeft u als verhuurder wel eens de vraag gehad of u uw huurwoning ook voor short stay wilt verhuren? Wat is “short stay” precies en wat kunnen de voordelen van deze vorm van verhuur zijn? Domica informeert u graag over deze vorm van verhuur van onroerend goed.

Short Stay verhuur

Short Stay verhuur is, zoals de naam eigenlijk al zegt, het verhuren van woonruimte voor een korte periode. Bij Domica zijn dit vaak korte verhuurperiodes vanaf 1 maand tot ongeveer 9 maanden. In ieder geval is de periode altijd korter dan een jaar.

Wat voor doelgroep aan huurders werf je bij short stay verhuur?

De doelgroep aan huurders die tijdelijke, flexibele woonruimte zoekt via verhuurmakelaar Domica is erg divers. Denk hierbij aan particulieren die tussen 2 woningen in zitten, dus huidige woning verkocht hebben en waarvan de nieuwe woning nog niet klaar of aangekocht is. Ook mensen die bijvoorbeeld brand- of waterschade hebben en voor reparatie tijdelijk een andere onderkomen nodig hebben, behoren tot deze doelgroep. De meest voornamelijke doelgroep is de groep expats die voor een kortere periode huisvesting zoekt omdat zij voor een tijdelijk project in Nederland werken en dus verblijven. Short Stay appartementen of woningen dienen volledig gemeubileerd en gestoffeerd te zijn.

Hoe groot is de kans op leegstand bij short stay verhuur via Domica?

De meeste beleggers of verhuurders geven de voorkeur aan verhuur voor langere tijd omdat ze dan het gevoel hebben, ‘verzekerd’ te zijn van een huurder. Uw Domica verhuurmakelaar wil u graag adviseren over uw mogelijkheden van verhuur op gebied van short stay markt. Deze markt is erg in opkomst en groeiende, het verhuur rendement kan erg interessant zijn. In de praktijk merken de makelaars van Domica dat een tijdelijke huurperiode van bijvoorbeeld 3 maanden, in de praktijk meestal uitkomt op 6 tot 9 maanden. De huurinkomsten voor short stay liggen tevens ook een stuk hoger waardoor uw rendement zeer interessant is.

De verschillende Domica vestigingen zetten huurwoningen dan ook steeds vaker via Long Stay als Short Stay in de markt. Dit biedt u immers alleen maar meer kansen op een spoedige verhuur.

Wilt u uw woning ook via verhuurmakelaar Domica aanbieden voor short stay verhuur? Uw Domica verhuurmakelaar informeert u graag over de verhuurmogelijkheden, te hanteren huurprijs, doelgroep en eisen waaraan uw woning moet voldoen. Bel of mail snel naar het Domica kantoor bij u in de buurt.