Domica heeft grote vraag naar huurwoningen in de vrije sector

Het segment woningzoekenden dat in Nederland naar huurwoningen zoekt in de particuliere vrije sector is groot, veel groter dan dat wij allemaal denken. Vastigheid is iets van vroeger. Je hele leven voor dezelfde baas blijven werken? Tegenwoordig kiezen we steeds vaker voor een flexibel bestaan als ZZP-er. Deze flexibilisering heeft tot gevolg dat ook het begrip ‘wonen’ een andere dimensie heeft gekregen. Een woning kopen en in 30 jaar afbetalen? Komt steeds minder voor. De dertigers van nu kiezen voor een flexibel leven en daar hoort een flexibele woonsituatie bij. Dat ervaren de verhuurmakelaars van Domica dagelijks aan den lijve!

De particuliere huurmarkt volgens Domica

In de praktijk merkt Domica wel eens dat de particuliere huurmarkt een ondergeschoven kindje is. Als de verhuurmakelaars met verhuurders spreken die voor het eerst hun woning willen gaan verhuren of beleggers die vastgoed willen kopen voor de verhuur, is hun eerste gedachte een woning te kopen voor studenten of expats. Maar juist de particuliere markt is ongelofelijk groot en ook het aanbod voor deze, naar onze mening zeer interessante, doelgroep is schaars. Kans op leegstand in dit segment is dus nihil!

Wat is het profiel van een particuliere huurder die zich bij makelaar Domica meldt?

Een particuliere huurder wordt ook wel eens ‘young professional’ genoemd. Het zijn vaak huurders vanaf eind twintig tot eind dertig die geen woning willen of kunnen kopen. Ze hebben een goede baan, of werken als ZZP’er en kiezen er bewust voor om een woning te huren. De huurtermijn is doorgaans 1,5 tot 2 jaar.

Wat voor huurwoning zoekt een particuliere huurder bij verhuurmakelaar Domica?

Particuliere huurders wonen doorgaans langer in hun huurwoning dan expats. Omdat dit echt hun ‘thuis’ is willen ze van de woning hun eigen plekje maken. Dit betekent dat ze graag hun eigen meubels mee willen nemen. Het is dus aan te raden uw vastgoed gestoffeerd te verhuren. Dit betekent dat u zorgt voor een nette vloer, afgewerkte muren, verlichting en raambekleding. De rest doet de huurder zelf. Ongeveer 80% van de huurwoningen in grote steden als Utrecht, Amsterdam, Eindhoven, Den Haag en Rotterdam wordt gemeubileerd verhuurd. Gestoffeerde woningen zijn dus schaars en vaak gewild.

Vooral de Domica vestigingen in Amsterdam, Zwolle, Eindhoven, Den Bosch, leiden, Rotterdam, Dordrecht, Amersfoort, Arnhem, Apeldoorn, Utrecht, Enschede, Venlo en Hilversum hebben grote vraag naar huurobjecten in de vrije sector die verhuurd kunnen worden aan zorgvuldig geselecteerde huurders. Heeft u een vrije sector huurwoning aan te bieden of wenst u meer informatie of begeleiding van een belegiingspand, bel snel met de Domica vestiging bij u in de buurt!