Uw woning in Amstelveen verhuurt u aan Expats via Domica Amsterdam

Een expat, wat is dat eigenlijk?

Het woord Expat komt uit het Engels en is een afkorting van expatriate, iemand die voor een internationale organisatie langere tijd in het buitenland woont en werkt. Het aantal expats in de regio Amsterdam blijft steeds groeien. Daarnaast is het profiel van expats aan het veranderen. Tegenwoordig is bijna een kwart van de expats vrouw. In 1994 was dat maar 10 procent. Exacte cijfers over het aantal expats ontbreken, maar volgens de schattingen werken er momenteel tot 200.000 expats in Nederland.

Nederland is een gunstig vestigingsland voor Expats? 

Eén van de redenen dat Nederland een aantrekkelijke vestigingsland is zijn de gunstige financiële regelingen die zijn getroffen voor expats. Ze kunnen rekenen op een directe belastingvrijstelling van 30% van hun salaris. Daarnaast betalen expats geen belasting over hun netto vermogen en komen zij wel in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Naast de verschillende fiscale voordelen staat Nederland wereldwijd er goed op als vestigingsland voor een buitenlandse werkervaring. Ook genieten veel expats vergoedingen via werkgevers voor verblijf, studie en training. Door deze maatregelen van de overheid en het bedrijfsleven is Nederland aantrekkelijk voor expats vergeleken met een aantal andere grote landen.

Expats in regio Amsterdam en Amstelveen 

Regio Amsterdam, met al haar hoofdkantoren, herbergt de meeste expats; tussen de 50.000 en 100.000 expats. In Den Haag wonen ongeveer 50.000 expats, inclusief partners en kinderen. In deze stad blijft het aantal expats steeds groeien. Den Haag is namelijk rijk aan internationale organisaties zoals het Internationale Gerechtshof, Europol, de VN en het Joegoslavië Tribunaal. Ook multinationals als Shell, Aegon en Siemens halen veel expats naar Den Haag.

Andere steden trekken ook steeds meer expats aan. Met name diegenen die met hun gehele gezin hier tijdelijk naartoe verhuizen vinden huisvesting buiten de grote steden. In Amstelveen zou ongeveer tien procent van de bevolking zelfs uit expats bestaan. De verhuurmakelaars van Domica Amsterdam hebben enorme vraag naar (vooral gemeubileerde) appartementen in Amstelveen, Buitenveldert, Schiphol, Hoofddorp en Amsterdam. 

Domica Amsterdam verhuurt voornamelijk aan Expats

Expats zijn voor veel verhuurders én voor Domica Amsterdam een interessante doelgroep: de huurpenningen worden vaak door het bedrijf betaald en de huurder is slechts tijdelijk in Nederland. Expats huren bij Domica Amsterdam voornamelijk gemeubileerde woningen (appartementen). Dit zijn huizen of appartementen die volledig voorzien zijn van stoffering en meubels. De huurder hoeft alleen zijn persoonlijke spullen én tandenborstel mee te nemen! De meeste Amstelveense expats verblijven alleen in Amstelveen; er is voornamelijk vraag naar 1 of twee kamer appartementen in de prijsklasse € 1000 - € 1500 per maand (excl. nutsvoorzieningen). Een goede verbinding met de infrastructuur (uitvalswegen, openbaar vervoer en Schiphol) is een pré, een goede internetverbinding is voor Expats vaak een must!

Uiteraard heeft Domica Amsterdam behoefte aan allerlei soorten huurwoningen in Amstelveen: ook kamers, studio's en volledige woningen worden door de huurders van Domica Amsterdam dagelijks verhuurd aan betrouwbare en volledig gescreende huurders: bedrijven, particulieren en Expats!

Heeft u een woning, etage, kamer, studio of appartement in Amstelveen beschikbaar die u snel en professioneel door Domica Amsterdam wilt verhuren aan Amstelveense Expats?

De verhuurmakelaars van Domica Amsterdam staan dagelijks voor u klaar om u te informeren naar de verhuurmogelijkheden, huurprijs- of rendementsberekening, puntentelling van uw onroerend goed in Amstelveen. Domica Amsterdam werkt voor een scherpe courtage!

U bent van harte welkom op het kantoor van Domica Amsterdam aan Singel 370 in Amsterdam. U kunt ons telefonisch bereiken op 020-6391149 of via amsterdam@domica.nl

Domica Amsterdam; betrouwbaar, betrokken en professioneel!