Een flexibele woning huren via Domica

De verhuurmakelaars van Domica weten als geen ander dat er twee 'echtscheidingspieken' zijn in het jaar: een na de feestdagen en een na de zomervakantie. In januari en september is er bij Domica heel veel vraag naar huurwoningen door zogenaamde 'scheidingsgevallen'. 

Wat voor woningen zijn geschikt voor de doelgroep scheidingsgevallen?

In een periode van scheiden is alles onzeker. De financiële situatie, de plaats waar mensen wonen, het gaat letterlijk alle kanten op. Om die reden zoeken mensen die in scheiding liggen, vaak woningen huren bij Domica die aan de volgende criteria voldoen:

  • -Flexibiliteit
  • -Gemeubileerd
  • -2 slaapkamers

Huurders in scheiding kiezen vaak voor flexibiliteit

Flexibiliteit is belangrijk omdat door de onzekere situatie deze huurders vaak niet weten hoe lang ze in de woning zullen verblijven. Het afspreken van een minimale periode van bijvoorbeeld 3 tot 6 maanden is vaak geen probleem, maar daarna verlenging van onbepaalde tijd met een opzegtermijn van 1 maand is vaak gewenst en wettelijk gezien ook de juiste weg. In de praktijk blijkt vaak dat deze doelgroep ongeveer een jaar huurt.

Gemeubileerd huren via Domica

Aangezien de vertrekkende partij vaak zonder meubels de echtelijke woning verlaat zoekt deze huurder een gemeubileerde woning. Onder gemeubileerd wordt verstaan een volledig ingerichte woning. De huurder hoeft alleen nog maar zijn kleding, laptop en tandenborstel mee te nemen.

Minimaal 2 slaapkamers

Vaak zijn er ook kinderen betrokken bij een scheiding. Hoewel een bezoekregeling meestal niet direct een feit is, is het toch fijn als de vertrekkende partij zijn of haar kinderen kan ontvangen. Om die reden is een tweede slaapkamer altijd een pre.