Het verhuurproces van Domica Nijmegen in vier simpele stappen

Duidelijkheid en transparantie staan hoog in het vaandel bij verhuurmakelaar Domica Nijmegen. Daarom hebben wij een eenvoudig stappenplan voor u als Nijmegense verhuurder waarin het verhuur proces in 4 stappen te volgen is.

1.Aanbieden van uw woning in omgeving Nijmegen

Wij komen vrijblijvend bij u langs om u te informeren over de verhuur van uw woning. Om de juiste huurprijs te kunnen bepalen, kunnen wij indien gewenst een “puntentelling” voor u opmaken. Nadat de juiste huurvoorwaarden en de huurprijs door ons samen is vastgesteld en overeenkomen, gaan wij actief op zoek naar de juiste huurder en zullen wij uw woning online aanbieden. 

Uw woning wordt niet alleen gepubliceerd op onze eigen website, www.domica.nl, met circa 100.000 bezoekers per maand, maar ook op de 20 websites van onze partners. Op deze manier wordt uw woning vindbaar voor potentiële huurders in de regio Nijmegen. Natuurlijk verzorgen wij professionele foto’s en maken wij een duidelijke omschrijving van het object.

2. Bezichtigen van uw woning met potentiele huurders

Zodra wij een of meerdere kandidaat huurders hebben gevonden, plannen wij een bezichtiging in van uw woning. Bij deze bezichtigingen is er altijd een verhuurmakelaar van Domica Nijmegen aanwezig om de kandidaat rond te leiden en diens vragen te beantwoorden. Hierdoor bespaart u als verhuurder tijd. Het spreekt vanzelf dat wij na iedere bezichtiging een terugkoppeling verzorgen van de bevindingen. Domica Nijmegen stelt alles in het werk om uw woning in Nijmegen snel te verhuren aan een goede huurder.

3.Screening van uw potentiele huurder

De kandidaat huurder is na het bezichtigen van uw woning enthousiast en geeft aan uw woning te willen huren. Hoe gaan we verder? Om risico’s voor u zoveel mogelijk te beperken, screenen wij de huurders zo goed mogelijk met verschillende tools en procedures. Als de kandidaat aan alle voorwaarden en wensen voldoet, beoordelen wij samen met u of u met deze kandidaat de huurovereenkomst wenst aan te gaan en bespreken wij alle voorwaarden. Alle gemaakte afspraken verwerken we in een huurcontract.

4.Oplevering van uw woning aan uw nieuwe huurder

Na ondertekening van de huurovereenkomst en ontvangst van alle betalingen volgt de oplevering. De huurder ontvangt de sleutels van de nieuwe woning. Een mooie dag voor iedereen, maar ook een belangrijk moment. Dit is namelijk het moment om een zorgvuldig inspectierapport op te stellen. De Domica verhuurmakelaar is namens u aanwezig om deze overeenkomst op te stellen en de staat van het pand vast te stellen door middel van foto’s. Op deze manier worden eventuele discussies in de toekomst uitgesloten.

.....4 simpele stappen dus, om het u als verhuurder zo makkelijk mogelijk te maken uw woning in Nijmegen te verhuren. Wilt u ook uw vastgoed snel verhuurt hebben, bel dan met verhuurmakelaar Domica Nijmegen of tuur een e-mail naar: nijmegen@domica.nl