Onze werkwijze

Duidelijkheid en transparantie staan hoog in het vaandel bij Domica. Daarom hebben wij een eenvoudig stappenplan waarin het verhuur proces in 4 stappen te volgen is.

1.Aanbieden

Wij komen vrijblijvend bij u langs om u te informeren over de verhuur van uw woning. Om de juiste huurprijs te kunnen bepalen, kunnen wij indien gewenst een “puntentelling” voor u opmaken. Nadat de juiste huurvoorwaarden en de huurprijs door ons samen is vastgesteld en overeenkomen, gaan wij actief op zoek naar de juiste huurder en zullen wij uw woning online aanbieden. 

Uw woning wordt niet alleen gepubliceerd op onze eigen website, www.domica.nl, met circa 100.000 bezoekers per maand, maar ook op de 20 websites van onze partners. Op deze manier wordt uw woning vindbaar voor potentiële huurders. Natuurlijk verzorgen wij professionele foto’s en maken wij een duidelijke omschrijving van het object.

2. Bezichtigen

Zodra wij een of meerdere kandidaat huurders hebben gevonden, plannen wij een bezichtiging in van uw woning. Bij deze bezichtigingen is er altijd een ervaren Domica verhuurmakelaar aanwezig om de kandidaat rond te leiden en diens vragen te beantwoorden. Hierdoor bespaart u als verhuurder tijd. Het spreekt vanzelf dat wij na iedere bezichtiging een terugkoppeling verzorgen van de bevindingen.

3.Screening

De kandidaat huurder is na het bezichtigen van uw woning enthousiast en geeft aan uw woning te willen huren. Hoe gaan we verder? Om risico’s voor u zoveel mogelijk te beperken, screenen wij de huurders zo goed mogelijk met verschillende tools en procedures. Als de kandidaat aan alle voorwaarden en wensen voldoet, beoordelen wij samen met u of u met deze kandidaat de huurovereenkomst wenst aan te gaan en bespreken wij alle voorwaarden. Alle gemaakte afspraken verwerken we in een huurcontract.

4.Oplevering

Na ondertekening van de huurovereenkomst en ontvangst van alle betalingen volgt de oplevering. De huurder ontvangt de sleutels van de nieuwe woning. Een mooie dag voor iedereen, maar ook een belangrijk moment. Dit is namelijk het moment om een zorgvuldig inspectierapport op te stellen. De Domica verhuurmakelaar is namens u aanwezig om deze overeenkomst op te stellen en de staat van het pand vast te stellen door middel van foto’s. Op deze manier worden eventuele discussies in de toekomst uitgesloten. 

“Jarenlang heb ik pech gehad met huurders. Via Marktplaats kreeg ik altijd veel reacties en op goed vertrouwen sloot ik de overeenkomsten, maar helaas. Nu Domica de screening verzorgt, weet ik in ieder geval dat het risico op een slechte huurder zoveel mogelijk is beperkt!”

 

[1] De werkwijzes kunnen  per kantoor verschillen. Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging voor hun werkwijze.