Verhuur uw tweede huis via Domica

Tweede huis verhuren

Een tweede woning kan een aantrekkelijke investering zijn. Binnen korte tijd kunt u flink wat extra inkomsten genereren door uw tweede huis te verhuren. Het verhuren van een koopwoning brengt echter wel wat regelwerk met zich mee. Zoals het vinden van een betrouwbare huurder en opstellen van een contract. Domica neemt dit graag voor u uit handen.

Voordelen verhuur tweede woning

Wanneer u besluit om uw tweede woning te verhuren, dan heeft dit twee voordelen;

 1. Geen belasting over huurinkomsten
  Over de huurinkomsten van een tweede woning betaalt u geen belasting. Bent u benieuwd wat voor prijs u kunt vragen voor uw koopwoning? Vraag het onze specialisten.

  Bereken uw huurprijs

 2. Minder vermogensrendementsheffing
  Volgens de Belastingdienst vermindert de waarde van een tweede woning door verhuur. Dit betekent dat u in sommige gevallen minder vermogensrendementsheffing hoeft te betalen.

Laat u adviseren

Wie overweegt een tweede woning aan te schaffen met als doel deze te verkopen, moet rekening houden met een aantal financiële verplichtingen. De betaling van de vermogensrendementsbelasting, forensenbelasting en gemeentelijke belastingen bijvoorbeeld. Om optimaal te profiteren van de verhuur van uw tweede woning, is het daarom verstandig om u van te voren te laten adviseren. De specialisten van Domica zijn op de hoogte van alle materie en leggen de regels graag uit. 

Maak een afspraak met een adviseur

Verhuren via Domica

Uw tweede huis via Domica verhuren levert u een aantal gemakken op, wij;

 • Leggen u alle regels uit
 • Wijzen u op belastingvoordelen
 • Zoeken een geschikte huurder
 • Stellen de benodigde contracten op