Uw eigen huis verhuren

Verhuur eigen huis

Uw eigen huis tijdelijk verhuren is een goede optie als uw woning bijvoorbeeld te koop staat of als u voor langere tijd naar het buitenland vertrekt. Op die manier kunt u een slechte periode op de woningmarkt overbruggen. U dekt daar niet alleen uw kosten mee, doordat uw woning niet leegstaat is het ook minder aantrekkelijk voor krakers en vandalisme. Domica helpt u graag bij het vinden van een betrouwbare huurder.

Regels tijdelijke verhuur

Als u uw eigen huis tijdelijk wilt verhuren, dan moet u rekening houden met een aantal zaken. Bij verhuur van uw eigen huis heeft u vaak toestemming van uw bank nodig. Daarbij dient u een vergunning aan te vragen bij de gemeente om gebruik te maken van de leegstandwet. De leegstandwet is speciaal voor de tijdelijke verhuur van koophuizen. Het voordeel van de leegstandwet is dat u niet met alle huurbeschermingsbepalingen rekening hoeft te houden, zoals wel het geval is bij de gewone verhuur. U kunt bijvoorbeeld 3 maanden van te voren aangeven dat de huurder dient te vertrekken. Dit maakt het voor u een stuk eenvoudiger om uw eigen woning te verhuren. Wij helpen u hier graag bij.

Lees meer over de leegstandwet

Verhuur uw eigen huis via Domica

Domica heeft veel ervaring met tijdelijke verhuur van eigen woningen. Onze specialisten kunnen u informeren over de verhuurregels, zodat u zeker weet dat alles volgens de regels loopt. Onze makelaars kennen de lokale markt goed en helpen u een geschikte huurder te vinden. Wij screenen onze huurders op kredietwaardigheid en zorgen altijd voor betrouwbare kandidaten.

Wenst u meer informatie over de verhuurregels van uw eigen huis of wilt u direct uw woning aanbieden?

Neem contact op