Domica Amsterdam is specialist op gebied  van verhuur van appartementen, kamers en studio’s in het centrum van Amsterdam.

Amsterdam is de grootste stad en hoofdstad van Nederland sinds 20 april 1808. Amsterdam is echter geen residentie. Amsterdam ook wel Mokum genoemd, ligt in de provincie Noord-Holland, aan de monding van de Amstel en aan het IJ. De haven van Amsterdam is via het Noordzeekanaal verbonden met de Noordzee.

Amsterdam geldt ook als de culturele hoofdstad van Nederland, met de meeste nationale musea (Rijksmuseum, Van Gogh Museum), de grootste orkesten en operagezelschappen,  muziek- en theatergebouwen en de meeste kunstgalerieën en bioscopen. Ook biedt de stad de meeste opleidingsmogelijkheden, met onder meer twee universiteiten, en diverse hogescholen en telt het de meeste winkels van alle Nederlandse steden. Ook de horeca is de grootste van Nederland, mede door het omvangrijke internationale toerisme naar de stad.

De gemeente Amsterdam telt ruim € 750.000 inwoners. De stad is sinds de jaren negentig onderverdeeld in verschillende stadsdelen die weer zijn onderverdeeld in buurten en wijken.

Het stadsdeel centrum bestaat uit de volgende buurten en wijken: Burgwallen Oude Zijde, Burgwallen Nieuwe Zijde, Grachtengordel, Grachtengordel, Nieuwmarkt, Haarlemmerbuurt, Westelijke Eilanden, Zeeheldenbuurt, Haarlemmerdijk, Jordaan , Weteringschans, Weesperstraatbuurt, Plantage, Oostelijke Eilanden, Kattenburg, Wittenburg, Oostenburg en Marine Etablissement, Kadijkenbuurt, Czaar Peterbuurt, Het Funen, Kazernebuurt. De Domica Amsterdam beschikt over diverse huurwoningen in deze buurten, die tijdelijk of voor langere tijd beschikbaar zijn.

Ook in de andere wijken van Amsterdam beschikt Domica Amsterdam over huurwoningen, kamers en appartementen