Domica

48 woningen zijn verhuurd in de laatste 30 dagen.

Pollartstraat, 6041 GC Roermond

Pollartstraat, 6041 GC Roermond
€ 1.155,- /mnd

Algemeen

Domica Venlo biedt u te huur aan: Luxe 2-kamer-appartement in hartje Roermond.

Het Prinsenhof werd tussen 1681 en 1700 door de Luikse architect Bertholet gebouwd als Gouvernementshuis. Hier resideerde de Stadhouders van het Overkwartier van Gelre. Toen er na 1702 geen stadhouders meer waren stond het gebouw lange tijd leeg. In 1741 werd het Prinsenhof door de Staat verkocht aan Kanunnik Goswinu... Meer informatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer DVL00236
Prijs € 1.155,- per maand
Borg € 1.155,-
Inrichting Niet gestoffeerd
Inrichting Niet gemeubileerd
Aanvaarding In overleg
Beschikbaar vanaf Zaterdag 17 mei 2014
Bouw
Type object Appartement, tussenverdieping
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1690
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 95 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 95 m²
Inhoud 220 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 1
Aantal kamers 2 (waarvan 1 slaapkamer)

Beschrijving

Domica Venlo biedt u te huur aan: Luxe 2-kamer-appartement in hartje Roermond.

Het Prinsenhof werd tussen 1681 en 1700 door de Luikse architect Bertholet gebouwd als Gouvernementshuis. Hier resideerde de Stadhouders van het Overkwartier van Gelre. Toen er na 1702 geen stadhouders meer waren stond het gebouw lange tijd leeg. In 1741 werd het Prinsenhof door de Staat verkocht aan Kanunnik Goswinus de Bors, die de verpaupering van Roermond tegen wilde gaan met de vestiging van een Hospitaal-Generael. Zodoende werd het Prinsenhof verblijfplaats voor arme, wezen en bejaarden. Op de pleingevel van het Prinsenhof is een schild te zien met het jaartal 1681 en het wapen van Gelre. Binnen is nog een eiken hoofdtrap, marmeren schouwen, portretten en andere schilderijen van de 16e en 18e eeuw.

Midden in de stad wonen, op een historische plek, dichtbij winkels en andere voorzieningen. En tegelijk profiteren van het gemak van ondersteuning die is toegesneden op uw wensen en behoeften. In het Prinsenhof, op de hoek van het Munsterplein en de Pollartstraat, huurt u een comfortabel appartement. Tevens neemt Proteion Thuis tevens neemt u de services en zorg af die u wenst.

Wonen op niveau, comfortabel, kleinschalig en exclusief
Het ruime appartement is verbouwd aan de huidige moderne maatstaven met het oog op zelfstandig wonen voor mensen met een (toekomstige) zorgbehoefte. Toch ademend het de sfeer uit van vervlogen tijden. Het appartement heeft brede deuren, geen drempels, verdiepingshoge ramen en badkamers die geschikt zijn voor de minder mobiele bewoner.
Verder beschikt het over een zeer royale slaapkamer, een keuken met inbouwapparatuur, een badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet. Tevens er een extra gastentoilet aanwezig. Parkeren is mogelijk op de binnenplaats direct bij de ingang van waaruit het appartement per lift bereikbaar is.

Comfortabel wonen met de zorg en service van Proteion Thuis
Als bewoner van het Prinsenhof kunt u gebruik maken van de service en zorg die Proteion Thuis biedt. U kiest uw zorg en service naar wens en behoefte. U kunt altijd vertrouwen op geplande en ongeplande thuiszorg. De medewerkers van Proteion Thuis staan, vanuit zorgcentrum Proteion RCG, 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar voor persoonlijke zorg, begeleiding en verpleging. De huishoudelijke zorg wordt verzorgd door Proteion Schoon. Ook heeft Proteion Thuis een servicepakket ontwikkeld, waarmee u diverse diensten bij het afsluiten van een abonnement tegen een gereduceerd tarief kunt afnemen. Denk aan alarmering, sleutelservice, maaltijden, verhuisservice, het maandblad van Proteion RCG, de kapster of pedicure aan huis en deelname aan activiteiten.

Zonder zorgen wonen, dichtbij, wanneer u het nodig heeft
Ook als u op dit moment geen zorg of ondersteuning nodig heeft, is het een wellicht geruststellende gedachte dat Proteion RCG altijd vlakbij is. Hier bent u als bewoner van het Prinsenhof meer dan welkom om gebruik te maken van de diverse voorzieningen. Zo kunt u een hapje eten of koffie drinken in het sfeervolle restaurant Da Vita, kunt u genieten van filmvoorstellingen in de eigen bioscoopzaal en /of deelnemen aan activiteiten. Gezellig, ontspannend en vooral: dichtbij.

Belangrijke opmerkingen:
- Momenteel zijn er 2 appartementen beschikbaar, namelijk Prinsenhof 8B en 8C;
- Servicekosten EUR 260,-(inclusief voorschot gas en water) en parkeerplaats op de binnenplaats
direct voor de deur EUR 68,50 (indien gewenst);
- Uw leeftijd dient minimaal 65 jaar te zijn;
- Exclusief en comfortabel wonen, zonder zorgen!;
- Wonen op een unieke locatie in het hart van Roermond;
- Huurders zijn verplicht om: lid te worden van Proteion Thuisservice. De kosten hiervoor bedragen EUR 12,90 per
kwartaal voor alleenstaanden en EUR 19,50 voor echtparen)

Social